Inez Öhrman

Satsande hoppryttare

HEEEEELG

Publicerad 2012-08-31 21:08:19 i Vardag,

Lördag
♥Bio med lillasyster
♥Åka till stan och köpa lite på Hööks, Panduro och Maxi haha
♥Fixa Brunette och putsa alla saker till tävlingen
♥Plugga skola
♥Plugga moppe
♥Blogga
 
Söndag
♥Tävling LB LA
♥Provrida hästen med stort H igen ;)
♥Plugga skola
♥Plugga moppe
♥Blogga
 
Måndag
♥STUDIEDAG♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥Plugga moppe
♥Plugga skola

Resultat - Kinda

Publicerad 2012-08-25 20:29:58 i Tävling,

LB/90cm bed. A:0/A:0
Omg vad fin hon var på framridningen och framhoppningen! Lyssnade bättre än vanligt och var rättså alert. Sen på banan vet jag inte vad som hände, vi stanna ut oss på första iaf, hon stängde bara av. Det var hon OCH min dåliga ridning....
 
LA/100cm bed A:0
Red inte fram lika länge, men hon var fin. Amazing på framhoppningen, fin tjej där asååååå ;) På banan var mitt första mål att komma till iaf femte hindret, haha. Nästa mål var att komma runt, hur många fel vi än hade x)
 
Första gick bra, kom med bra fart och höll om med benen. Fram till två som var vänstersväng direkt efter ettan, var den andra ryttaren som precis ridit påväg ut, det blev lite missförstånd så jag fick sakta ner och svänga och hon fick galoppera iväg. Så vi kom lite i otakt och obalans så det blev ett stopp på tvåan, som dessutom var maxad och lite tittig.
 
Sen red jag med rätt mycket fart, om ni undrar på filmen varför jag red så slarvigt, så ville jag ara komma runt, hur det än såg ut ;) Petade nian för jag kom för snabbt och hon hann inte komma upp, men sånt händer. Klassen gick över mina förväntningar och felen tar jag på mig!
 
Vi fick 8 fel totalt och kom precis utanför placering :)
 
Här är printscreen från filmen :)
Grattis världens bästa Moa som vann LB stilhoppning, nolla och kom tvåa i LA, Felicia som kom trea i LA med överlägset snabbast tid(ponnyn är tillsalu, checka in den snyggingen!) och Lina som nolla och kom trea i LA ♥

Kavajen in my ♥

Publicerad 2012-08-25 19:38:15 i Big Want,

Asså denna kavajen blir det! Har typ hälften av pengarna som behövs för att köpa kavajen. Så ruskig snygg med massa bling och VITT GLITTER inuti kragen och på flärparna längst ner på kavajen. Sen animo också, bästa märket, LÄTT! Ska bli lite blåbrun har jag bestämt. Snart behöver jag en ny väst och då blir det antingen en blå eller en brun och sen ska jag köpa nya stövlar och då blir det bruna pioneer!
 
Det blir bra, en svartguld outfit(svart reacesafe, svart kavaj, svartguldiga stövlar och min svartguldiga Ayr8) och en blåbrun(Blå/brun racesafe, blå kavaj, bruna pioneer och hjälm har jag inte bestämt en, men blir nog en sval hjälm, gpa eller uvex :) Det kommer blir skitnice!
SNYGGT! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Hej jag heter Inez och...

Publicerad 2012-08-24 20:37:09 i Deeptalk,

Hur jag är som person? Jag är galen, blyg, lat, torr humor blablabla... Omman inte känner mig riktigt kan jag uppfattas som blyg, fåordig och säga/göra sjuka saker. Ibland vet jag inte riktigt hur jag tänker, liksom varför gjorde jag det eller sa det? Men ni som läser dethär vet då iaf att då ångrar jag mig så in i ... och tycker det är hur pinsamt som helst x)
 
Nämen jag är somsagt blyg innan jag känner mig bekväm med personen, då blir jag som en galen kanin som har druckit 147 powerking. Jag har lättast att vara mig själv och vara dampig när den personen jag är med är lika dampig! Ett bra exempel är några av mina bbf(best buddies forevahh) Emelie, Hanna, Julide och många andra. Dom har jag varit dampig med från första stund<3
 
Emilia, har kännt henne sen sexan, då var hon den coola som var med alla killar och pratade på lektionerna medan jag var den som satt och kolla på och var med mina tjejkompisar till kl sju på kvällen. Så mellan oss tyckte jag att det var lite spänt innan jag insåg att denhär tjejen är sjuk, dampig, galen och rolig! Så eftersom (typ två veckor haha) så dampade jag minst lika mycket som hon och nu skulle jag kunna berätta ALLT för henne<3
 
Vad mer kan ni behöva veta också? Jo, jag är huuuuur lat som helst, men ibland kan jag få världens ryck och vara duktig och träna, städa osv. Men nästa minut är det likadant igen x) Jag har dålig humor och skrattar åt typ allt, har en sjuk skadeglädje och äter godis så fort jag ser något.
 
Sen trorjag att jag är ganska lätt att vara med, rolig(hoppas jag, så inte alla låssas skratta åt det jag säger...) och jag är nog rätt förstående
 
CRED TILL ALLA SOM ORKADE LÄSA!!!
Har inte bilder på alla, men u get it...!<3333

Halllååååååå

Publicerad 2012-08-24 15:19:45 i Vardag,

Hej bloggen! Minns ni mig? Hoppas jag ;)
 
Igår, fikade med mamma efter skolan, var stallfri och ville göra något som jag för det mesta inte hinner i vanliga fall. Skönt med sånna dagar! Händer inte ofta men asnice när det väl händer :) Tog helt enkelt en paus från bloggandet.
 
Today.. i'm back! Var i skolan från nio till tre, kom hem för en lite stund sen. Så nu ska jag käka, blogga lite och sen blir det att åka iväg till stallet igen, tävling imorrn ju! Allt ska putsas, fixas och packas, ordinary stuff. Ska försöka vara lte effektiv så jag kommer hem skapligt, stallet tar ju ändå en hel del tid :)
 
Tävlar LB LA i Kinda imorrn, satsar på fina bra rundor i båda klasserna. Ska rida som jag red på Johanträningen i onsdags. Vem ska till Kinda och tävla imorrn så?
 
Cya

Träningsschema v. 34

Publicerad 2012-08-22 16:57:00 i Hästar,

Brunette behöver man verkligen lägga upp ett schema för veckan hur hon behöver ridas, hon är inte en sån som man kan säga: Amen, hon kan stå idag nör jag åker in till stan och fikar, en eller två dagar spelar det ingen roll. Nejnej, Brunette behöver planering och jag också så jag kan planera veckan. Jag hatar när jag inte vet vad som händer oså. Så här är denna veckans schema :)
 
Måndag: Vila
Tisdag: Mjuka upp/Böja mycket
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Mamma och pappa longerar/går med henne (STALLFRI)
Fredag: Vila/Gå
Lördag: Tävling L:B L:A
Söndag: Uteritt
 
Nu vart det iofs en väldigt lugn vecka i och med hoppträning och tävling, så behöver hon mycket vila, för att orka ;) Men om det inte hade varit tävling eller hoppträning så hade jag lagt in fler uteritter och riktiga dressyrpass och mindre vila :)

Köpt i Kalmar

Publicerad 2012-08-22 13:35:00 i New In,

Köpte en John Whitaker-keps i Kalmar för 149:-. Är ett av dom bästa köpen jag gjort! Man slipper sol i ögonen och kan gömma allt jobbigt hår i den :)

Presenter

Publicerad 2012-08-22 10:31:00 i Hästar,

Haha, gömde lägga upp alla presenter jag fick i födelsedagspresent, så här kommer dom ;)
PENGAR! Som är slut för att jag shoppade i söndags :(
CRW ridbyxor marinblå
Örngott / Godis x) / Ram - Allt från lagerhaus

Today.

Publicerad 2012-08-22 07:05:05 i Vardag,

Idag börjar första riktiga skoldagen, måndag och tisdag gjorde vi inte så mycket, pratade mest och så åkte vi till flygvapenmuseet igår. Jag är faktiskt riktigt taggad! Ska bli kul, för i åttan pluggade jag faktiskt inte så mycket och gjorde allt lite halvdant och i sista sekund.
 
Men iår och nästa år ska jag förbereda allt. Så jag är taggad till att plugga faktiskt, haha, det lät konsigt men ni fattar ;)
 
Efter skolan ska jag åka hem och plugga lite om jag har fått några läxor, plugga till moppeprov och slänga in ett blogginlägg också.
 
Hoppträningen börjar sju, så jag har gott om tid eftersom jag slutar skolan 15.10. Efter det blir det nog inte så mycket uppdatering, bara käka, duscha och sen sova, kommer vara sluuuuut!
 
Jaja, nu ska jag gå och fixa mig, hörs sen!
Höhö, något gamla bilder ;))

Sprungit 3km

Publicerad 2012-08-21 19:39:45 i Träning,

Helt slut, jaja sprang lika långt som igår fast 1½ minut snabbare. Gick inte lika mycket, så det är jag nöjd över mig själv med! Imorrn vilar jag(förutom hoppträning då) och på torsdag ska jag ut igen. Hade ju såklart mina snygga träningskläder på mig också! :)
 
Btw, not my room ;))))))))))
Blev lite varmt med glasögonen ;) Kan ju också säga att jag HATAR att ha glasögon....

Brunette 21/8

Publicerad 2012-08-21 19:22:56 i Hästar,

Jag började med att skritta och trava fram på åkern. Sen gick jag in i paddocken och började trava lite. Jag kändes hur hon var stel och osaarbetsvillig och att jag började tappa tålamodet efter ett par varv. Så jag bytte inställning. Istället för att sitta och nöta och bli förbannad, göra allt slarvigt, ha händerna som en jävla karusell och sitta och åka, satte jag lägre krav och gjorde det helhjärtat istället. Funkade mycket bättre kan jag säga!
 
Sen travade jag och galopperade lite, ingen big deal, ville bara rida, mjuka upp och känna lite på henne för morgondagens hoppträning. Sen skrittade jag och travade av lite på fältet igen. Red sammanlagt i kanske 40min?
Lite bilder från framskrittningen, haha :)

Shopaholic

Publicerad 2012-08-20 21:11:57 i New In,

Köpte massa saker igår, har inte tillgång till dator just nu så det blir ett mobilinlägg på vad jag köpte igår :)

Nike skor - stadium
Springjacka - stadium
Springtights - stadium
Sportbh nike - stadium
Båda skalen - Kjell och company
Hörlurar - Kjell och company
Hårspray proffs - maxi
Värmeskydd - maxi
Deo - maxi
Peeling för ansiktet - maxi
Jeans m dragkedja - Gina tricot
Träningströja - Gina tricot
Vit urringad t-shirt - Gina tricot
Grå (ASMYSIG) tjocktröja - Gina tricot

Förlåt

Publicerad 2012-08-19 11:27:00 i Vardag,

Jag vet inte om det är så på era datorer/mobiler men på min dampar kingsland inlägget, har försökt med olika saker med går inte att ändra, så tyvärr får ni leva med det :(
 
FIXAT! :D

Kingsland<3

Publicerad 2012-08-19 11:19:00 i Utrustning,

Dom har gjort det igen! Gud så snygga saker, lär bli pank i höst/vinter. Här är mina favoriter
Ska verkligen köpa något av dethär, verkligen den marinblå/turkosa bomullströjan så jag kan matcha mitt lamicell schabrak ;)
 
Klicka på bilderna så blir dom större :)

Tävlingsplanering

Publicerad 2012-08-19 00:21:05 i Vardag,

Har fullt med tävlingar framöver. Hoppas alla går att åka på och att det verkligen går bra!
 
V. 34 Kinda RF L:B L:A
 
V. 35 Söderköpings RS L:B L:A
 
V. 36 Rappestad RK L:C2 (Wish me luck?)
 
V. 38 Rosendahls RF L:B L:A
 
V. 39 Skogslottens RF L:B L:A (Hemmatävling)
 
Ska ni på några av dessa tävlingar? Vilka klasser ska ni hoppa isf? :)
 

Grattilus bästis<333

Publicerad 2012-08-19 00:10:17 i Hästar,

Hur grym är inte min bff? Har haft ponnyn i en månad och startar LC LB. Nollar båda klasserna och vinner 1m! HUR GRYM?<3 Du förtjänar verkligen detta bästis, såsom du har kämpat tidigare. Grymmaste Emelie och grymmaste Calvin!
MLI´S BLOGGISH!

Att köpa eller icke köpa

Publicerad 2012-08-17 17:23:06 i Big Want,

Jag vill så gärna ha en klarblå Animo Larissa kavaj, men jag vet inte om jag ska köpa någon än. Det är så fin färg och denna modellen är ursnygg! Den matchar mina stigbyglar och sticker ut som bara den! Men vet inte om jag vill lägga 4000 på en kavaj just nu eller spara dom och låta pengarna gå till ett sadelskåp eller GBG HS.
 
Jag vet... Beslutsångest och ilandsproblem!!
SÅÅÅÅÅÅ FIIIIIIIIN!

Brunette 17/8

Publicerad 2012-08-17 17:00:59 i Hästar,

Nu är det äntligen lite stubb i kanten på åkern så vi red där idag. Det blev mycket skritt, men lite trav och galopp i en lång uppförsbacke tre gånger, så dom blev svettiga ändå ;) Hon kändes fin, pigg och glad, så jag ska rida där mycket nu eftersom det har blivit banan mycket i sommar. Det blir skönt för henne :)
 
Imorrn ska jag ut i skogen med Emilia och Sofia är det tänkt, vi ska ta det lite lugnt.  Senare i veckan blir det hoppträning för Johan och sen den 25/8 ska jag hoppa L:B L:A i Kinda RF. Awsome!!!

Storhäst/ponny? Storhäst/ponny? Storhäst/ponny?

Publicerad 2012-08-17 02:58:00 i Deeptalk,

ÅHHH så svårt det är! Som dom flesta av er vet är Brunette tillsalu och ute på annons för att jag känner mig klar på henne. Efter det har jag provridit ett par d-ponnyer, men inte fått någon WOW-känsla eller klickat.
 
Så nu står jag i ett svårt beslut, ponny eller storhäst?
 
Min tränare vill att jag ska köpa storhäst och satsa på juniorsm i stället för att köpa d-ponny och satsa på sm. Många av mina kompisar ska/har gått upp på storhäst och vill att jag ska ha. Innan har jag tyckt att jag ska ta vara på ponnytiden för att kunna rida alla roliga cuper och meeting såsom ridsport ponny cup, sveland och många andra och även kunna åka på meeting med alla ponnykompisar.
 
Det är det jag är rädd för, att jag ska sakna det och missa allt roligt! Jag har fått så många nya ponnypolare sen jag började i skogslotten, och eftersom dom flesta av dom bor i norrköping och jag i linköping så kan vi ju inte ses så ofta, iallafall inte när skolan börjar. Så då blir det ju på tävlingar och om dom försvinner så ses vi knappt någonting! Tråkigt, jaa..
 
Ponnytiden är något jag aldrig får tillbaka, men jag tror att jag inte kan komma så mycket längre än såhär, så funderar på att lämna ponny-tiden bakom mig och gå över till storhäst, men inget är bestämt, ska åka och prova några storhästar och känna lite på det, så får jag se..
 
Men nu vet ni hur det ligger till, kom gärna med åsikter och synpunkter :)

Bilder

Publicerad 2012-08-15 00:31:17 i Bilder,

Foto: Daniella Siira
 
Hahaha, efter stoppet... xD
Seså sitsen börjar arta sig lite iaf :)
Och där är den dålig igen... x)

Resultat - Nykyrka Ridklubb 12/8 2012

Publicerad 2012-08-12 20:57:30 i Tävling,

Var ju somsagt och hoppade bara L:A, mest för att bara koncentrera mig på att bara sätta en nolla :) Det var tre klasser innan min så vi åkte inte förräns tolv.
 
L:A/1m bed. A:0/A:0
Hon var så sjukt fin på framhoppningen, hon blev lite uppspelt av högtalarna så kortade henne fram till hindrerna och sen släppte två dom ssta två sprången, vilket funkade asbra!
 
Sen på banan så vet jag inte riktigt vad som hände, men jag red inte alls så bra som jag gjorde på framhoppningen och jag satte aldrig igång henne ordentligt. Vi fick ett stopp på tvåan, fanns inget att göra, hon stängde bara av.
 
Sen blev båda okoncentrerade så ingen vacker runda blev det! ÅHHH, jag blir så arg på mig själv! Varför kan jag inte tänka en sak i taget och verkligen fokusera på vägen, anridningen och farten. I slutändan känns allt som att det är mitt fel! Hon ställer upp men jag gör inte det för henne.
 
Iaf, vi kom nära på alla språng utom 3, 4ab och 8. Ingen film, tyvärr :/
Fina du <3

Nu fan räcker det!

Publicerad 2012-08-11 18:15:31 i Deeptalk,

Hela året har jag hålt på såhär! Skitit i att träna och småätit HELA tiden! Och jag fan inte bra av det. Jag är så trött på att jag alltd säger: Meh, en godis gör väl inget. JOO INEZ, DET GÖR DET! För om man fortsätter säga så varje dag så tar det ju aldrig stopp!
 
Så från och med nu ska jag tänka på vad jag äter och fokusera på min träning. Jag vill inte sitta där om tio år helt uppsväld, ligga på soffan varje dag och tänka: "Ähh jag börjar imorgon"
 
Så från och med nu, sluta äta sött varenda dag, börja äta nyttigare saker och träna skiten ur mig! Och om någon kommenterar: "Asså träna inte slut på dig, du kommer skada dig, blablabla" För jag SKA träna skiten ur mig! Annars känner JAG att jag inte har kämpat tillräckligt...
 
Så hejdå kladdkaka, godis, glass, läsk, snabbmat, pizza, chips och kakor, tack för en trevlig tid, men nu är det dags att gå vidare!
 
Så hej:
NU JÄVLAR!

Big want till hösten

Publicerad 2012-08-08 12:07:03 i Big Want,

♥Blå och gröna palladuim♥
♥Primeboots♥
The cambridge satchel company♥
♥Rosa och svarta hunterstövlar♥
♥Svarta och rosa dr martens♥
♥Knästrumpor♥
 
Mycket skor och mycket svart och rosa ;)

Smile

Publicerad 2012-08-07 22:49:55 i Vardag,

Förlåt för taskig uppdatering, har haft fullt upp nästan hela dagen! Okej, överdrev lite ;) Men var iaf i stallet ett par timmar och red hästarna.
 
Sen kom jag hem och kände för att bara lägga mig på sängen och kolla på film från ponnysm, missade ju det när jag var på väg hem från Kalmar!!! Otroligt värdig vinnare i B-ponny, Maja rider verkligen superbra!
 
Filmerna från Kalmar håller på att laddas upp, men det går sjukt segt, så ni kanske får dom imorrn.
 
Imorrn händer det inte så mycket, ska få ordning på mitt rum och mina foton, nu ser det ut som om en bomb har slagit ner ;) Runt lunch åker jag till stallet, fixar allt och är med Emilia. Antingen rider jag då eller om jag får plats i hoppgruppen åker jag till Norsholm och tränar för Johan, det var länge sen nu så ska bli roligt att få berätta helgens resultat!
 
Rider jag hemma blir det lite småhopp, inget ansträngande för L:An i helgen. Kvällen tillbringas med bästa Emilia! Vi ska grilla marschmallows med kex och choklad och ha en allmän myskväll. För på torsdag bär det av till Jönköping för att provrida! Säger inte mer ;)
 
Men nu har ni uppdaterats lite om vad som kommer hända dom närmsta dagarna, ska försöka uppdatera emmelanåt, men räkna med mobilinlägg :)
 
C ya
 

Bilder

Publicerad 2012-08-06 22:27:49 i Bilder,

Omhoppningssväng jao...;)
Lite blandade bilder från L:C som Julide fotade <3 VET att sitsen är ful på dom flesta hindrerna, men ska öva!

Brunette & Calvin 6/8

Publicerad 2012-08-06 20:00:07 i Hästar,

Brunette vilade
 
Calvin började jag med att skritta fram och sen värma med lite joggning. Tog kanske 20 min tills jag hittade lite knappar. Sen gick det finfint! Tog lite galopp, ökade och minskade och då lyssnade han super och var riktigt fin.
 
Sen fick han en skrittpaus och efter det körde jag galopp i form utan stigbyglar, så jag undrar vem som var tröttast efter ;) Aja, red i ca 50 min.
Calvin :)

Resultat - Augustihoppet

Publicerad 2012-08-06 13:02:27 i Tävling,

Här kommer resultaten från helgen. Denna bana passade Brunette förövrigt väldigt bra! Inte för snävt eller för mycket galopp, lagom. Lätt en av mina favritklubbar!
 
Fredag:
L:C/80cm A:0/A:0 Lilla Rundan Kval I
Vi kom till tävling vid 10 och min klass skulle starta 12. Hoppade somsagt Lilla rundan, så första kvalet gick alltså i L:C. Hon kändes rätt pigg och fin. Vi nollade grunden, men hon räddade mig några gånger. I omhoppningen så räddade hon mig på dom två första. Vi nollade omhoppningen också och kom trea i första kvalet
 
0+0 och 3:a
Ful sits...
 
Lördag:
L:B/90cm A:0/A:0 Lilla Rundan Kval II
Började inte så bra. Hon var seg och stretig på framridningen, vilket inte är så konstigt efter gårdagens 3,5 timmars resa. På framhoppningen la jag henne fel på oxern en gång och jag var trött så jag bara satt där, så hon stannade och jag ramlade av, in oxern och rev allting. Men tro mig, DET BEHÖVDES! För sen blev jag vaken och verkligen red då. Så det var absolut inte hennes fel, utan det var bra att hon stannade, så jag skärpte mig!
 
På banan kändes hon piggare och gladare. Vi nolla grunden, hon räddade mig några gånger igen. Jag satsade i omhoppningen och gick nolla! Jag var den enda som var nolla och hade ändå snabbaste tiden av alla, så vinst!
 
0+0 och 1:a
Söndag:
L:B+5 A/1:A Lilla Rundan Final
Vi var i final med flest poäng från kvalen, så vi startade sist av 5 ekipage. Hoppade fram på ett av varje på framhoppningen för att spara henne, hon var endå fin. Två placerade, två nollor när jag gick in på banan. Jag red, Brunette kändes super! Vi nolla med snabbaste tiden i grunden!
 
Sen ut, dom andra två skulle hoppa omhoppningen före mig. Den första nolla med tiden 25.26. Den andra nolla med tiden 23.27. Så tid att slå var 23.27 och en nollrunda. Jag går in, svänger och rider på, en perfekt omhoppning för oss! Hon räddade mig otroligt på hinder nr 3.
 
Vi kom i mål, nolla. Lyssnade på tiden. 20.94! Vi hade vunnit finalen och lilla rundan! Jag var så himla glad att jag skakade när dom tog på segertäcket!
 
0+0 och vinst
Detta har varit den bästa tävlingen vi gjort på länge! Hon har räddat och ställt upp så himla mycket mig så himla mycket i helgen<3 Det är inte klokt vad jag älskar henne! Nu ska hon få gå och lata sig i en fet gräshage. På söndag åker vi och hoppar endast en L:A i nykyrka, nu ska vi jaga den sista nollan, satsa på snygga rundor med snygga omhoppningar, för i helgen var det verkligen ingen stilhoppning ;)

helloooooooo world!

Publicerad 2012-08-06 12:32:01 i Vardag,

Hello lovers!
 
Hemma från en sjuk, rolig, underbar, rolig och bästa helgen! Vi har haft superfint väder, så har ridit skjorta hela helgen. Har inte haft tid att uppdatera, men nu kommer det bli en jäkla massa uppdatering!
 
I alla fall, snart kommer inlägg med bilder, resultat, film och annat roligt! Så håll utkik på bloggen hela dagen :)
 
C ya!
j

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela